прескочи до менюто

Условия за ползване

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА АВТОМОБИЛ ПОД НАЕМ ОТ М РЕНТ А КАР


Изисквания към наемателя:
При отдаване на автомобил под наем е необходимо да бъде представена валидна шофьорска книжка и лична карта. Минималната възраст за наемане на автомобил е 21 години. Наемателите на възраст под 21 години или с опит в управлението на превозното средство под една година са освободени от заплащане на такса "млад шофьор", но те трябва да платят застраховка "ограничаване на отговорността в случай на повреда или кражба".

Наемна цена:
Цената за наем на автомобил включва: наем за 24 часа, неограничен пробег, техническа поддръжка, застраховка гражданска отговорност, данък на автомобила, винетка, пътна помощ.

Дневната наемна цена е валидна за наем за 24 (двадесет и четири) часа от момента, в който колата е била предадена на клиента. Минималният наемен период е 24 часа.

За забавяне на връщането на автомобила от един до четири часа, наемателят заплаща 50% от цената на наем за един ден.

За закъснение повече от четири часа наемателят трябва да плати 100% от цената за един наемен ден.

Месечната наемна цена е валидна до 30 дни.

Наемната цена не включва гориво.

Възможности да резервирате кола под наем:
Резервацията за автомобил под наем може да бъде направена по телефона, на електронна поща, чрез резервацията от нашия уеб сайт http: //www.mrentacar.bg или в нашите офиси и чрез нашите представители. Резервацията се счита за успешна след получаване на потвърждение с номер на резервацията. М рент а кар си запазва правото в случай на липса на резервирания автомобил, да предлага автомобил от същия или по-висок клас.

Начин на плащане:
Плащането на наемната цена и депозита се извършват при сключването на договора, чрез POS-терминал. Приемат се плащания с дебитни / кредитни карти VISA и MASTERCARD. За обезпечаване на гаранционния депозит, клиента трябва да притежава валидна кредитна карта на свое име.

Оборудване на превозното средство:
Всички автомобили на М Rent-a-car са оборудвани с задължително оборудване, изисквано от органите за контрол на движението, радиосистема или CD, минимум две въздушни възглавници, климатик и други.

Технически проблеми и аварии:
В случай на технически проблеми или пътнотранспортни произшествия клиентът трябва незабавно да се обади на номер 112 - това е телефонът за спешни случаи. Той е длъжен да се обади на застрахователната компания и на служителя на компанията - чиито координати са посочени в договора за наем на автомобил.

В случай на пътно транспортно произшествие клиентът трябва да се обади на полицията и застрахователната компания и след това да получи протокол, издаден от компетентните органи.

Допълнителни услуги в помощ на наемателят на автомобил:


Такса "Ограничаване на отговорността в случай на щета или кражба":
Отговорността на лизингополучателя в случай на щета или кражба може да бъде ограничена в съответствие с условията на договора за наем в случай на заплащане на някои допълнителни такси, както следва:

5 евро на ден - за щети до 150 евро за превозни средства от икономична класа

7 евро на ден - за вреди до 200 евро за превозни средства от средна класа

10 евро на ден - за щети до 300 евро за превозни средства от Бизнес класа, 4x4, Van, Bus

17 евро на ден - за вреди до 500 евро за превозни средства от луксозен клас.

Тази такса не покрива щети по отношение на шасито на автомобил под наем, гуми и джанти, кражба или загуба на части, принадлежности, документи, ключове, кражба на лични вещи, както и в случай на неспазване или нарушаване на условията на договора за наем и разпоредбите на българското законодателство.

Такса за гориво:
Липсващото гориво при връщане на наетия автомобил е за сметка на клиента и се таксува с 2.0 евро на литър.

Доставка и връщане в работно време:
Услугата "Доставка / връщане в работно време се предоставя в най-близкия офис на "М Рент а кар"при предварителна заявка. За градовете, в които фирмата има офиси, не се дължи допълнително заплащане. Доставката на кола под наем в градове, в които М рент а кар няма офиси, таксата е 0,25 евро на километър.

Доставка и връщане в неработно време:
Услугата "Доставка / връщане в неработно време" се заплаща по следния начин: до 2 часа - 20 EUR, за повече от 2 часа - 25 EUR.

Еднопосочен наем:
Връщането на кола под наем в град различен от града на наемане е възможно само при предварителна заявка. Таксата за връщане на автомобила е 0,25 евро на километър. След авансово плащане е възможно автомобилът да бъде доставен навсякъде на територията на Република България.

Шофиране извън страната:
Шофирането на кола под наем извън територията на България е възможно при предварителна заявка, най-малко три работни дни и заплащане на еднократна такса в размер на 50 евро. Възможни са ограничения.

Анулиране на резервация:
Резервацията може да бъде отменена по начина, по който е направена.

Забавяне при връщането на автомобил под наем:
До 1 час забавяне не се дължи допълнително плащане.

В случай на забавяне от един до четири часа, дължим половината от наемната цена за един ден.

В случай на закъснение повече от четири часа, наемателят трябва да плати цена за целия наемен ден.

Специални условия и отстъпки:
Уикенд тарифа - колата се наема от 16:00 часа. в петък до 10:00 часа в понеделник на преференциална цена.

Клиентите, които са ползвали услугите на М Рент а кар повече от 5 пъти се възползват от специални цени за наем на автомобил. 

Всички цени са в EUR и с включен ДДС.
Можете да получите подробна информация при резервация.

"M rent-a-car" си запазва правото да прави неочаквани промени в условията за наем на автомобил, както и в цените за наем и услуги.